tisdag 12 augusti 2008

Inredningsporren är över oss!


Alla har vi väl läst inredningsmagasinen, byggvaruhusens reklamblad och annonser dags- o veckopressen. Håller vi på att ge upp allt annat för inredningsporren?

Har ni sett de där bilderna i inredningsmagasinen, där han o hon myser i ett nytt kök i höstljuset? Om de som aldrig byggt ett kök bara visste hur vägen dit ser ut. Kalkylen drar över, ingen tid med barnen, ingen tid för sin partner, ingen fotboll med kompisarna...men hon ska minsann ändå gå på "renoveringspartyn" (smink-kafferep), "för det stod ju i almanackan".

Men ändå ska man in i skiten. På nåt sätt har ändå den där "porrbilden" man såg i inredningsmagasinet fastnat på näthinnan. Känslan liksom driver en framåt. Det är bara det att när paret på bilden har "sex i köket", så får du o jag diska i duschen, för rörmokaren ids inte komma. "Näää du vet, ja va tvungen å åka på en läcka i Bagis". Belysningen till spisfläkten funkar inte, golvvärmen är inte varm, avloppet måste flyttas, gamla väggen bygger för mycket, och det finns inga köksskåp i de måtten! PUH! Jävla missvisande reklam.


Jag fattar inte att man alltid ska försöka tajma den där renoveringen med karriär, småbarn och ett tillfälle i livet när man dessutom har ont om pengar. Det är ju att be om problem!


Nä, jag hävdar att inredningsmagasinen orsakar de flesta skilsmässorna. Inte direkt, men det lockar fram de dåliga sidorna i oss. Vi ger upp, tappar sugen, säljer och skiljer oss. Jepp!

Ja där ser man. Nu är hon minsann singel!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle inte kunna tänka dig att komma hem till mig och tapetsera? Gratis? *asg*
www.alladessadagar.blogs.se

Kapten Zork sa...

Hinner tyvärr inte. Ska hema till Schulmann o rensa toan :)

Anonym sa...

Vad händer? Har bloggen redan självdött eller??

Anonym sa...

Fast hon ser ändå nöjd ut på bilden,med sitt kök, trots att hon numera är singel...;)

Kapten Zork sa...

Självdö? Ja nära på...jag gjorde en sån kraftansträngning för att få igång den. Nu är jag på G igen :)