onsdag 6 augusti 2008

Tax free är ett helvete

Dialogmilisen noterar att det har kommit fram att fenomenet tax free är en stor miljöbov. Miljöbov för flygbolagen, som säger att det drar mer bränse att frakta våra dyra konjaker och Pripps export härs o tvärs över klotet.


- Det drar ju för fan 1 % mer bränsle, säger informationscheferna på flygbolagen.
- Ja, tänk vad vi förstör klimatet med den procenten. Det är ju för jävligt! Och det är ju inte vårat fel...närå...de e Svenssons fel som ska ha sin Fejmös Graus för 90 spänn med sig hem från Kanarieholkarna.


Flygbolagen har verkligen försökt vara proaktiva. Jorå, de ska tom byta ut kabinmattorna till lättare mattor. Sen ska de bara anställa personal som inte väger mer än 48 kilo. Det måste passa flygbolagen o reseföretagen bra att ha en sån här scape goat, så fokus tas bort från det de egentligen måste göra nåt åt.

Dialogmilisen har ett bättre förslag. Varför ska vi handla tax free i utlandet och släpa hem? Vore det inte bättre att vi gör om det, så att vi får handla när vi kommer till destinationsflygplatsen? Eller ta bort hela skiten och sänk priserna på Systemet. Det kommer att bli en lägre kostnad rent nationalekonomiskt, nej globalekonomiskt - om man räknar in skadorna på miljön.

Nu kommer säkert nån ekonom och säger, att jag glömmer bort att skatteparadis som tex Åland kommer att gå under om de inte får sälja tjärpastiller och kosken. Ja men låt dem göra det då...nä...SÅ KAN MAN INTE GÖRA! Då har jag ett annat förslag. Ta lite från jordbrukspengarna i EU och jämna ut Tax Free-orätvisorna med. Där måste det finnas lika mycket pengar som en arme pojkar med guldbyxor (Pojken Med Gudbyxorna hade obegränsat med pengar i fickan)

Tyvärr kommer väl min kompis Gordon att protestera. Han tycker at det är ball att gå på Tax Free.

- Köpte en Fejmös, en platta Lapin och godis til ungarna, så nu har man, hehe.
- Vaddå, jag köpte inget sist...
- Eru dum eller, alla köper ju?
- Jag räknade ut at literpriset på bolagsölen är marginalt dyrare på bolaget o sen slipper man ju släpa skiten i trapporna på båten. Ok för Fejmösen men godiset är ju billigare på ÖB.
- Jamen..öööh...de e ju...MAN SKA JU HANDLA ju..
- Äh sen har de bättre urval på bolaget.
- Äh fan du e ju EMO ju. (Han drar alltid upp det där med EMO, fast han vet inte vad det står för)
- Du Gordon, Tax Free är ett helvete.

Klart slut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Emo was here

www.alladessadagar.blogs.se/

Kapten Zork sa...

Kul att nån läser o kommenterar :)